Sprint Consulting in online media

ComputerWorld

Sikertelen agilis transzformációk okai a versenyszférában

17 October, 2019 Az agilis bevezetés drága mulatság, és ha nem jól végzik, akkor a pozitív hatások helyett csak még magasabb költségeket jelent a cégek számára.
Read original article


Segít-e az agilis transzformáció?

15 October, 2019 Az elmúlt években hatványozottan nőtt az igény az agilis tréningekre és bevezetési projektekre.


BenLinders

Retrospective Prime Directive in Hungarian

10 July, 2018 The retrospective prime directive is a sentence that is used by facilitators to establish safety in a retrospective meeting. Our team helped translate this important directive to Hungary.
Read original article | Saved copy


Arobs

Agile Development Methods Training feedback

17 May, 2018 Even successful companies sometimes deal with issues or identify aspects that can be improved. At the beginning of November, our trainer, Istvan Margetin, held a 3-day training on the Agile Development Methods for Arobs.
Saved copy


Millásreggeli, Piros pirula

Milyen kifogásokat találnak a cégek, vezetők arra, hogy ne kelljen agilisnak lenniük?

17th October, 2017 Milyen kifogásokat találnak cégek, vezetők arra, hogy ne kelljen agilisnak lenniük? Dr. Bodó Árpád Zsolt, a Sprint Consulting alapítója erről beszélgetett a Millásreggeli Piros pirula rovatában


IT-Business

Az agile módszertan és a felső vezetés viszonya

17th May, 2017 Az agile gondolkodásmód sikeres bevezetéséhez egy szervezet mindhárom érintett csoportjának (menedzsment, delivery és üzleti oldal) képzésére szükség van.
Read original article  |  Saved copy


IT Behaviour

Fürge és sovány menedzsment – Egy tőről fakadnak

16th June, 2015 Az agilis fejlesztés az informatikában, a lean módszertanok pedig a gyártásban és a logisztikában már régóta hódítanak. A bennük megfogalmazott alapelvek ugyanakkor sokkal szélesebb körben, az általános vállalati menedzsmentben is alkalmazhatók.
Saved copy


HVG Online

Hogy lehet kevesebb munkával elégedettebb ügyfelet nyerni?

1st June, 2015 Íme a recept, hogy csökkentsük a veszteséget és növeljük az ügyfél elégedettségét egyszerre!
Read original article  |  Saved copy


Unify blog

Keresztfunkcionális csapatok

27th May, 2015 Keresztfunkcionalitás. Mit is értünk rajta? Mi a haszna és mikor érdemes ebben a szervezési formában gondolkodni. Legutóbbi meetupunkon is ez volt a téma.
Saved copy


Computerworld

Felgyorsított üzleti növekedés

24th April, 2015 Egyre több olyan tender van hazánkban, ahol megrendelői oldalról alapelvárás, hogy az agilis módszertan alkalmazásával történjen a beszállítás, mindazonáltal az agilitás megértése még nem mindig tökéletes.
Read original article  |  Saved copy

Computerworld

Agilitás és placebo hatás

16th March, 2015 Interjú Linda Rising független tanácsadóval, a minták, agilis folyamatok és retrospekciók szakértőjével.
Read original article  |  Saved copy


Computerworld

„A katonaság száz éve megoldotta a skálázás problémáját…”

11st February, 2015 Interjú Mary Poppendieckkel és Tom Poppendieckkel, a Lean Software Development: An Agile Toolkit című, díjnyertes könyv szerzőivel.
Read original article  |  Saved copy


Computerworld

“Minden üzletnek vannak költségei. A hulladéktermelés opcionális.”

15th January, 2015 Stephen Parry – aki a Lean Leadership egyik legelismertebb alakja, a Lloyd Parry Consulting vezetője – fogja tartani az IIR Magyarország és a Sprint Consulting szervezésében márciusban sorra kerülő Optional Conference 2015 nyitó előadását.
Read original article  |  Saved copy

Index.hu

Agilis menedzsment konferencia

17th March, 2014 Április 8-9. között kerül megrendezésre a “You don’t have to change, survival is optional” (Edward W. Deming) mottójú nemzetközi Optional Conference az Agilis Menedzsmentről, nem csak menedzsereknek.
Read original article  |  Saved copy


Computerworld

Agilis menedzsment nem csak menedzsereknek

12th February, 2014 Agilis témájú nemzetközi konferenciát szervez Budapesten április 8–9-én a Sprint Consulting és az IIR. A kezdeményezés úttörő, hiszen ilyen nagyszabású, ilyen sok neves külföldi előadót felvonultató rendezvényen Magyarországon még nem vehettek részt a téma iránt érdeklődők.
Read original article  |  Saved copy


IT Café

Ingatlan.com: az agilis módszertan megduplázta a fejlesztés teljesítményét

19th November 2012 Az, hogy egy vállalat -mint például a tisztán magyar tulajdonú Arkon Zrt., amelynek az ingatlan.com a zászlóshajója- sikeresen működik, nem jelenti azt, hogy ne lennének problémái, ne tudna még hatékonyabban dolgozni – állítja Emich Szabolcs, a társaság IT-vezetője.
Read original article  |  Saved copy


NOL.hu

TJ Ewing: világsiker lehet a magyar-magyar együttműködésből

19th November 2012 A szoftverfejlesztés kulcsproblémája, hogyan lehet pontosan megbecsülni azt, hogy egy ötletből mennyi idő alatt lehet termék. Ez egyrészt azon múlik, hogy pontosan leírtuk-e, mit akarunk megvalósítani, másrészt jól meg kell tudni becsülnünk, hogy a megvalósításhoz mennyi idő kell.
Saved copy


Bitport

Agilis módszertannal érdemes szoftvert fejleszteni

12th November 2012 A szoftverfejlesztés hagyományos módszertanai felett eljárt az idő, a jövő és a jelen az agilis fejlesztésé – állítja tapasztalataira hivatkozva Sándor László, a T-Systems Magyarország Zrt. alkalmazás és üzleti integráció (System Integration) divízió egészségügyi ágazatnak vezetője.
Read original article  |  Saved copy


Webisztán

“Megértik és átélik a munkájukat” – a Scrum módszerről (1. rész)

17th May 2010 Egyáltalán nem triviális és nem is egyszerű hatékonyan vinni egy projektet, megszervezni a munkát, menedzselni a feladatokat. A szoftverfejlesztés sokszor rapid döntéshozatalt és rugalmas projektszemléletet kíván meg.
Read original article  |  Saved copy

“Nagy lépés, ha egy cég rájön arra, hogy problémái vannak” – A Scrum módszerről (2. rész)

18th May 2010 Most az agilis módszer gyakorlati megvalósulásával, a gyakori hibákkal, a magyar cégek sajátosságaival, a startupok agilitásával és a gyorsreagálású csapatokkal folytatjuk…
Read original article  |  Saved copy


Consulation Magazin

Önmenedzselő teamek és bizalom a vállalkozás-fejlesztésben

November 2011 A munka megszervezésére és a munkafolyamatok menedzselésére vonatkozó alapvető szemléletváltás (paradigmaváltás) drámai fejlődést hozott elsősorban a szoftveriparban működő vállalatok számára, de a kereskedelmi és szolgáltatási szektor más ágazataiban működő cégek is – ahol a módszertant jól használják –, jelentős eredményeket, eredmény-növekedést tudnak elérni.
Saved copy


InfoVilág

Munkaerőpiac: Scrumra várva

4th July 2011 Akár másfélszeresére növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a Scrum, az agilis munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés gyűjtőnév, amelynek része több konkrét módszertan. Ezek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és szinte mindegyiknek része a munkavállalói cselekvés.
Read original article  |  Saved copy


MTI

Áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

24th June 2011 Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – ún. agilis – munkaszervezési módszer.
Read original article  |  Saved copy


MTI

Jelentős áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

27th June 2011 Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – un. agilis – munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés egy gyűjtőnév, amelynek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és a kreatív, önmegvalósító munkavállalói hozzáállás is. A világ vezető szoftver-fejlesztő vállalatai telepedhetnek le Magyarországon.
Read original article  |  Saved copy


info@

Agilis Szoftverfejlesztők Egyesülete előadás

14th January 2010
Read original article  |  Saved copy